Mijn verhaal

.

Online ondernemen sinds mijn twaalfde.

Het is tegenwoordig niet heel makkelijk om uit te leggen wat ik doe, op zo’n typische Nederlandse kringverjaardag. 

Voorheen kon ik simpelweg zeggen: websites maken, en dan snapte iedereen nog waar ik het over had. Ik werd als handige jongen ingeschakeld om te helpen, en verdiende hier mijn zakcentjes mee.

Tegenwoordig is dit iets lastiger uit te leggen in 1 zin. Vandaar dat ik ook deze pagina wijd aan jou als lezer, om uit te leggen wat ik precies doe, hoe ik daar mee ben begonnen en waar ik mij de komende jaren op focus.

"Wat doe jij dan precies?"

Ik verdien mijn geld met YouTube kanalen, en met ‘online ondernemen’ in het algemeen.

En nee, ik heb geen vlogkanaal waar ik mijn hele leven deel. 

Sterker nog, 99% van de kijkers die mijn video’s bekijkt, weet niet eens af van mijn bestaan, en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven.

Sinds 2022 ben ik actief in de wereld van YouTube Automation, of ook wel YouTube “Cash Cow” genoemd.

Wat dit precies inhoud, is voor steeds meer mensen duidelijk, maar voor het geval je dit nog niet weet, heb ik hieronder een voorbeeld geplaatst van een cash cow video die ik gemaakt hebt.

📰 Meer over de basis van YouTube Cash Cow kanalen? Wat is YouTube Cash Cow? 

"Hoe ben je daar zo opgekomen?"

Ik was al jaren op zoek naar hoe ik naast mijn baan als freelancer een inkomen kan verdienen, waarmee je online werkt en een passievere vorm van inkomsten opbouwt.

Ik was zelfs al vanaf mijn 12e bezig met telefoonhoesjes verkopen, downloadlinks in YouTube videobeschrijvingen zetten en geld met de downloads verdienen, teksten schrijven voor websites als InfoNu.

Genoeg gedaan dus. Maar nog niet genoeg om mijn werk mee te vervangen…

Jelline Brands wel, en na het succesvol lanceren van meerdere YouTube kanalen die haar ruim een ton(!) per maand opleveren, startte ze de Cash Cow Academy. 

Ik wilde namelijk weten of het de moeite waard was om de cursus van Jelline te volgen, of dat ik dit zelf ook wel zou kunnen uitvogelen.

Met een achtergrond in digital marketing achtte ik de kans hoog dat ik dit zelf ook wel zou kunnen, maar uiteindelijk ben ik na mijn research toch overstag gegaan en ben ik lid geworden van de Cash Cow Academy.

"Wat is dat voor cursus dan?"

Ik ben bij de Cash Cow Academy de volgende dingen tegengekomen, wat ik echt als startpunt van mijn YouTube avontuur ben gaan zien: 

Videocursus met de basis-informatie, en wat gevorderde informatie

Nadat ik lid werd, ben ik op de zolderkamer bij mijn schoonouders direct begonnen met het kijken van de video’s uit de cursus.

Je vliegt er vrij snel doorheen, maar dat is niet erg. Alle videos zijn beknopt opgenomen, maar bevatten in de kernpunten precies waar je naar zoekt.

Kort samengevat: Een stap-voor-stap uitleg hoe je een eerste kanaal maakt, hoe je weet welke niche potentie heeft en hoe je deze uitbouwt naar monetization en 10K+ maanden.

Een superleuke community, met dagelijkse activiteit in de Discord

Je hebt een plek waar je met al je vragen terecht kunt. Waar je terug kunt lezen wat er allemaal besproken wordt, tussen nieuwelingen maar ook creators die al meer dan 50,000 euro hebben omgezet met YouTube.

Ik begon met een voorstelberichtje, om vervolgens 1 week lang afgezonderd terug te lezen wat er wel niet allemaal gezegd werd. Ik haalde hier gelijk waardevolle info uit en maakte hier screenshots van.

Zo begon ik al vanaf het begin met een headstart: Ik las dingen over niches waar je niet meer in moest stappen, fouten die gemaakt werden en ik zelf ook had gemaakt.

Je voelt je in plaats van dom, slim dat je hier het antwoord te weten krijgt zonder dat je er veel geld aan bent verloren. (Al zag ik ook berichtjes van mensen die meerdere duizenden euro’s hadden verloren voor en tijdens de cashcow academy, omdat ze de lessen en tips niet goed begrepen hadden. Zonde…)

Zo was niet mijn 1e, mijn 2e , maar pas mijn 3e kanaal een succes. Ik stapte in een kleine niche die later uitgroeide naar een kanaal die werd gekopieerd door wel meer dan 100+ kanalen, maar ik bleef marktleider.

 

"En levert het ook wat op dan?"

Zo begon ik al vanaf het begin met een headstart: Ik las dingen over niches waar je niet meer in moest stappen, fouten die gemaakt werden en ik zelf ook had gemaakt.

Je voelt je in plaats van dom, slim dat je hier het antwoord te weten krijgt zonder dat je er veel geld aan bent verloren. (Al zag ik ook berichtjes van mensen die meerdere duizenden euro’s hadden verloren voor en tijdens de cashcow academy, omdat ze de lessen en tips niet goed begrepen hadden. Zonde…)

Zo was niet mijn 1e, mijn 2e , maar pas mijn 3e kanaal een succes. Ik stapte in een kleine niche die later uitgroeide naar een kanaal die werd gekopieerd door wel meer dan 100+ kanalen, maar ik bleef marktleider.

 

Mensen begonnen vragen te stellen en ik gaf antwoorden (uiteraard behalve op de vraag: Wat is jouw niche? ;) 

In die tijd had de Cash Cow Academy ook een actie dat je bij een nieuw lidmaatschap gratis een coachingscall van de academy kreeg. 

Deze begon ik te doen, en al gauw had ik met 100+ YouTubers gesproken die de Cash Cow Academy hadden gekocht. Al spreek ik weinig meer van de mensen die ik toen sprak, enkelen zijn nog steeds actief en hebben inmiddels ook daadwerkelijk succesvolle kanalen draaiend :)

Monique is binnengekomen als affiliate van mij binnen de Cash Cow Academy. Hierom heb ik haar geholpen om met YouTube Cash Cow te beginnen, door vragen te beantwoorden.

Zit jij ook na te denken om te starten? Ik help nog steeds affiliates die met THIJS300 binnen de academy zijn gekomen, en je mag altijd een mailtje naar info@thijsrutgers.nl sturen.

"wow"

Inderdaad wauw. Die reactie krijg ik zeker vaker. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je net zoals met elke andere onderneming te maken hebt met kosten, zoals het betalen van je team, tools, licenties en kan het inkomen op YouTube erg fluctureren.

Dat betekent dat 1 goeie maand niet automatisch betekent dat het de volgende maanden ook zo loopt. 

En natuurlijk betaal je ook gewoon nog je belasting, net zoals in elke andere onderneming. ;)

Maar al met al is het nog steeds een fantastisch verdienmodel, omdat je heel veel leuke dingen met elkaar kunt combineren in je werkzaamheden.

Creativiteit, werken op elke locatie, sociaal (academy en werken met team), tekst schrijven, werken met de moderne AI-tools. 

"Wat zijn nu je plannen?"

Ik wil allereerst gewoon verder bouwen aan een mini-legertje YouTube kanalen in eigen beheer. 

Als deze kanalen naast elkaar draaien, betekent het dat het niet uitmaakt als je 1 kanaal hebt die wat minder presteert in 1 maand, de andere compenseren dat weer.

Daarnaast ben ik bezig om in Nederland meer bekendheid te geven aan deze manier van ondernemen, zonder een eigen cursus te gaan maken. 

Mijn doel is niet om een cursus te gaan opnemen voor de verkoop, maar om met gratis video’s en tutorials de handvaten voor YouTube Automation beschikbaar te maken voor iedereen.

Zo kun je het gewoon gaan ervaren en proberen op te bouwen vanaf de grond. Voor de mensen die dan zeker weten dat het iets is om all-in op te gaan (en geen simpele impulsaankoop), raad ik de Cash Cow Academy van harte aan. 

Ik ben zelf dagelijks actief in deze community, werk samen met mensen aan kanalen, spar over ideeën en blijf helemaal op de hoogte over alle nieuwe ontwikkelingen want oh boy – deze markt ontwikkelt zich moordend snel.

Informatie die vorig jaar nog relevant was, kan nu al weer outdated zijn. Stilstand is daadwerkelijk achteruitgang, als je niet meebeweegt met de veranderende omgeving, verlies je je plekje. 

Samen aan YouTube Cash Cow beginnen?

Volg dezelfde cursus als ik toen ik begon met YouTube! Naast 300 euro korting met mijn code THIJS300, krijg je mijn e-book, toegang tot mijn privé e-mailadres en maak je kans op 4 gratis privé coachings t.w.v. 400 euro!